Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

28-06-2007

3. Seks!

Ik dacht, ik ga een fijn stukje over seks schrijven, maar nu zie ik dat miss Sjeurke me al voor is geweest. Wacht ik dus maar even mee.

Komt me eigenlijk ook wel goed uit, want ik heb iets anders aan mijn hoofd. Jullie mailtjes, of beter: jullie vragen. Dat zijn er dus verschrikkelijk veel. En ze blijven maar komen. Ik weet eerlijk gezegd niet wat me overkomt. Omdat ik een fatsoenlijke vent ben, wil ik al jullie vragen beantwoorden. En dat ga ik ook zeker doen. Maar dat kost me klauwen met tijd. En die heb ik nu even niet. Maar vannacht wel. En dus ga ik vannacht, terwijl andere mensen ongetwijfeld hele andere dingen doen, jullie vragen beantwoorden. Noem me een sukkel, maar hey that’s me.  

(Mag ik even snel van de gelegenheid gebruik maken om Sylvia Sim te bedanken? Zij mailde me een bak vol vragen, maar gelukkig beantwoordde Sylvia ze zelf ook allemaal. Zeer interessante dame overigens, deze Sylvia. Fijne gympen draagt ze ook. Maar dit terzijde.)

Nog een mededeling van huishoudelijke aard. Ik krijg nogal wat verzoekjes om te daten. En nee, dat is geen slap gelul of opschepperij: er zijn blijkbaar vrouwen die mij wel zien zitten. Dat doe me goed. Nee, dat doet me heel goed. Máár, wie mijn stukjes in Flair een beetje volgt, weet dat ik momenteel druk in de weer ben met een dame met wie ik binnenkort een blind-date ga beleven. (Niet echt mijn ding trouwens, blind-dates, maar als hunkerende en soms ook wat eenzame single moet je toch wat.) Zou ik een vreselijke foute man zijn, dan zou ik natuurlijk gewoon ook afspraakjes maken achter de rug om van de dame die ik binnenkort ga ontmoeten. Maar geloof het of niet: zo fout ben ik nu ook weer niet. Geef me dus eerst de kans om te kijken hoe het uitpakt met mijn aanstaande date, daarna zien wel weer verder.

Dan moet ik echt even kwijt dat ik meer dan ontzettend blij ben met mijn geweldige, superlieve lezers. Ja, jullie dus. Mijn god, wat schrijven jullie vleiende dingen over mijn boeken en mijn stukjes. Mijn hele lichaam vibreert ervan. Neem Mies, die beweert dat ze verliefd is op mijn schrijfsels. Of Ramona, die baalt wanneer ze op de laatste bladzijde van mijn boek is aanbeland en dus afscheid van me moet nemen. Of Sjeur (daar is ze weer) die me bestraffend toespreekt dat ik nogal wat spelfuotjes maakt. (Sjeur meisje, het was inderdaad niet zo slim om meteen na mijn wortelkanaalbehandeling dat stukje te tikken, maar ik wilde jullie per se niet langer laten wachten.) Wat ik maar zeggen wil: jullie zijn fán-tás-tísch. Mijn dank is enorm.

En weet je wat? Ik kan al die complimentjes ook goed gebruiken, want een knakker van De Pers heeft me zojuist, in een (eerste) recensie van Mr Single, een ‘taalvervuiler’ genoemd. Tja, daar stond ik wel even van te kijken. Ik bedoel, als er nou iemand schoon is, ben ik het wel. Ik stofzuig potverdomme iedere dag; soms wel twee, drie keer. Ik gebruik nota bene natte doekjes na het poepje-doen. (Hij vast niet.) Gelukkig bespeurde die gast wel her en der een sprankje schrijftalent en ook aan zelfspot en inzicht in de menselijke psyche (huh?) ontbrak het me niet, maar hij vond Mr. Single uiteindelijk een hopeloos geval. Dat kan en dat mag, maar waar ik dan weer van baal is dat ik het zo lullig vind dat hij zeker twee misschien wel drie dagen in mijn boek bezig is geweest. Heeft zich natuurlijk onafgebroken en met zó’n bek kapot lopen ergeren aan mijn misselijkmakende schrijfsels, non-stop ruzie gemaakt met zijn vrouw, zijn kinderen geslagen, de hond geschopt, de kat de nek omgedraaid, de vis tegen de muur gekwakt, aan de diarree geweest, slecht gegeten, beroerd geslapen, geen zin in seks en dat allemaal omdat hij dat niet te harden shitboek van een Mr. Single aan het lezen was. Meneer van De Pers: het spijt me!

O jee, krijg net een telefoontje van de erotheek: wanneer ik in hemelsnaam die voetjesfilms nou eens kom terugbrengen? Jaja, ik kom al.

Goed, vannacht ga ik dus naar bed met jullie vragen, morgen alle antwoorden. Ik heb er trouwens al flink wat beantwoord: staan onder log ‘vraag het Thom’. En check ook de andere logs, want die hou ik ook keurig netjes bij. Ik ben ook wel benieuwd naar jullie favoriete muziekjes, boeken en films. Deel ze met me. Leren we elkaar nog wat beter kennen.

Gaat er trouwens nog iemand naar David Sylvian? Ik lekker wel.

Later!

Thom


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Blablabla van mij

Oh Thomboy,

Wat ben je toch een heerlijkheid, mag ik je hebben? Ah toe? :-)

Ok ik ga je nu iets schokkends vertellen…. Gisteravond ging ik tijdens koopavond op pad, op zoek naar jouw boek en na veel gezoek (stoer zonder thomthom ihi, flauw!) kwam ik bij de eerste de beste boekhandel en wat blijkt? Geen Arisman, wel Kluun!

Ik meteen op hoge poten met emotionele overslaande stem gevraagd waar jouw boek ligt, bleek dat ze die moeten bestellen maar niet op voorraad hebben. Hoe kan dit? En mag dit? Vanavond zal ik wederom op pad gaan naar jouw boek in een andere stad. Ik heb daar zelfs mijn blind date voor verzet, als dat geen echte, oprechte liefde is?!

Over blind dates gesproken, ja daar doe ik aan and I like it! Van te voren beetje mailen, tjatten, smsje hier en daar om te kijken of je elkaar wel wat vind en dan…een gezellige avond/ nacht! Met als gevolg dat ik de dag erna met een vette smile goed gemutst op mijn werk zit. Het nadeel is wel dat het maar tijdelijke momentopnames zijn en ik merk dat ik een echt vriendje waarmee je leuke dingen kan doen of lekker mee op de bank kan liggen, af en toe wel mis. Maar voor tussentijds tijdverdrijf is dit prima, ik zou zeggen, probeer het eens! Wil je mijn 06? Haha Ik hoop trouwens heel stiekem en ook hekserig gemeen dat jouw date nr. 12 niks is want dan ben ik je gevoelsmatig kwijt. Wie moet me dan vermaken met zijn leuke single stories? Nou nou? Ik word al verdrietig bij de gedachte….

Trek je niks aan van die recensie van die vreselijke zwaar gefrustreerde loser, wij weten wel beter toch? Lach er maar hard om en neem dat stukje daarna mee naar je kleinste, favoriete kamertje, you know what to do with it!

Mijn muziekvoorkeur is erg divers; Kane, Live, Tori Amos, Delta Goodrem en och teveel om op te noemen, echt! Favo films; La Vita e Bella, Amelie, As Good as it Gets enz.Favo boeken; Arisman met stip op nr. 1 Tuurlijk!

Ok duty calls helaas, plezier!

Marissa

AFZENDER: Marissa | REACTIE GEPLAATST: 29-06-2007

Taalpurist

;  )

AFZENDER: sjeur | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

Tja...

Vond je het niet vervelender dat die gast je met Oprah vergeleek? Toen ik dat las, kreeg ik wel een beetje medelijden (alhoewel Oprah natuurlijk een geweldig wijf is).

AFZENDER: Claire | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

Aangenaam!

Inderdaad leuk om mekaar wat beter te leren kennen, aangenaam!

Naam: Sjeur

Leeftijd: 34

Baantje: P&O-meisje bij een uitgeverij

Bang voor: sleur en ’s nachts wakker worden in het donker…brrrr

Mijn merken/winkels: Esprit, Vero Moda, Only, Diesel, AH

Eten: Paella, Salade’s, Pasta, Japans (Sushi), Tapas, Pannenkoeken, Witte Boterham met Vruchtenhagel

Films: Black cat - White cat, la Puta y la Ballena, La Vita e Bella, Memento, Trainspotting, Volver, Kill Bill

Boeken: The Colour Purple (jeugdsentiment, alleen jammer dat mijn naam ook de naam was van een bordeel), Colour van Victoria Finlay (charismatische reisvertelling over de herkomst van kleuren, ook vertaald naar Nederlands, maar dan is het boek minder mooi), Het Achterhuis (Anne Frank), One Flew Over The Cuckoo’s Nest, 1984 (George Orwell) en op vakantie heeft Nicci French de plaats ingenomen van Stephen King.

Media: 3FM, BNN, Kink FM, La vie en Rose, Studio Brussel, Vara

Muziek: Mink de Ville, Moloko, Amy Winehouse, Natalie Merchant, Nick Cave, Pixies, The Little Willies, Vive la Fete, The Police, Bebel Gilberto, GooGoo Dolls (vooral voor het prachtige nummer Iris), Beth Hart

Venues: Effenaar, 013, Paard, Paradiso

Tv programma's: Momenteel niks speciaals, al is The Search for the Next Pussycat Doll erg vermakelijk

 

Groetjes,

Sjeur

AFZENDER: Sjeur | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

David Sylvian

Hee. je gaat naar David Sylvian! Leuk, waar? Eindhoven, Groningen of Amsterdam? Of in het buitenland?

Mijn favoriet is: 'Let the happiness in' .

Puur om de sfeer van het lied, en de herinneringen die er aan vast zitten.

Ik hoop dat je ge-blind-date ook voor jou 'happiness' brengt.

(Al is het natuurlijk leuker voor je column om te lezen wat voor vreselijke tegenvaller het was.......).

Julia

 

 

AFZENDER: Julia | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

illusie

Meneer Arisman, ik snap heel goed dat je eerst je blind-date wil afwachten. Deze aanpak kan ik alleen maar prijzen, of hoop je stiekum dit keer weer dat zij de "one" is? Daarom is te lang mailen, msn of chatten, bellen echt kansloos. Voor je het weet ben je verliefd op een illusie. De beste manier is iemand gewoon zo snel mogelijk te zien. Dus Arisman vaart erachter, opstellen in rijen van drie en niet duwen met de ellebogen dames!!!!!!!!!!!!!!!!

Met vriendelijke groet,

Nynke

AFZENDER: nynke | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

Zit je me te stangen?

Ik citeer: "Of Sjeur (daar is ze weer) die me bestraffend toespreekt dat ik nogal wat spelfoutjes maakt."

ps: trek je niks aan van recensenten, het schijnt dat ze negen van de tien keer niet meer dan 5 blz lezen...misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar doe in elk geval alsof het je niet boeit...da's sexy ;  )

AFZENDER: Sjeurke | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007