Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

23-03-2016

1001. Schaamte

Gisteravond, na een lange, deprimerende dag vol afgrijselijke beelden, verhalen en ooggetuigeverslagen uit Brussel, snakte ik naar Married At First Sight. Ik wilde iets zien zonder dood en verderf, ik moest mijn gedachten verzetten. Ik had daar zeer dringend behoefte aan, al was het maar voor even. Ik keek naar MAFS, maar al snel merkte ik dat het me niet ging lukken; ik bleef aan Brussel denken. Ik ergerde me aan de mensen in MAFS die met elkaar trouwen zonder elkaar te kennen, ik ergerde me aan mezelf. Ook schaamde ik me, ik had een schuldgevoel dat ik op deze inktzwarte dag naar zo'n niets-aan-de-hand-programma zat te kijken. Een schuldgevoel ten opzichte van de slachtoffers in Brussel. Ik lag hier languit op mijn bank, zij zijn dood.
   Tien minuten hield ik het vol, toen zapte ik weer terug naar de Vlaamse tv, naar de talkshow waar gasten vertelden over hun dag. Er kwam ook een reportage voorbij waarin werd getoond hoe een onderwijzeres het nieuws behandelde in haar klas vol jonge kinderen. Dat deed die juf heel goed. Uiteraard kwamen in de talkshow ook de beelden weer voorbij die ik al vaker had gezien. Ik wilde ze niet zien, maar ik moest.
   Om 22.00 uur begon Nieuwsuur. Wilde ik niet naar kijken, deed ik toch. De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat nog een keer naar MAFS zapte, maar toen ik twee veel te dikke bovenarmen in een trouwjurk zag, wist ik: nee, niet vandaag. En dus keek ik weer naar Nieuwsuur. De aflevering duurde zo lang, dat ik na afloop meteen kon doorzappen naar Pauw. Opnieuw ooggetuigen, opnieuw de beelden. Had ik geen zin in, toch bleef ik kijken.
   Rond 23.30 uur had ik genoeg ellende voor mijn kiezen gehad en ging ik naar bed. Ik sloeg Odessa Star van Herman Koch open. Ik wilde niets liever dan de echte wereld inruilen voor een fictieve, maar dat lukte maar ten dele. Ook tijdens het lezen spookte Brussel door mijn hoofd. Ik las hele alinea's zonder te weten wat ik had gelezen. Het drong niet tot me door. Na een pagina of zes sloeg ik het boek dicht. Ik deed het licht uit en hoopte snel in slaap te vallen. Zodat deze kutdag eindelijk voorbij was.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


AM,

ik dank u.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 24-03-2016

Thom......

..... je bent uit het goede hout gesneden.

AFZENDER: AM | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Dank je.

Waarschijnlijk kijk ik morgen.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

--

-- Veel kijkplezier ;-)

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Is dat een hint?

;-)

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Streng

Ik zou kunnen zeggen dat ik van streng houd. Maar dat doe ik niet, dus dat zeg ik niet.

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Van wie niet?

O ja: van mij. Sorry dat ik zo streng ben.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Ik doe niet aan hints.

Ik mag niks zeggen.

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Is dat een hint?

Bedoel je die met die dunne lippen? (Niets zeggen!)

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

My lips

are sealed!

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Ho! Wacht!

Die kunnen niet uit elkaar zijn, want die waren nog aan het trouwen. Ehh, wie zijn er dan wel al uit elkaar... (Niets zeggen!)

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Huh?

Ik zag alleen maar bruiloften.
Ik denk dat ik weet wie er al uit elkaar zijn: die met die dikke bovenarmen en haar 'echtgenoot'. Hij keek namelijk alsof hij poep rook. Niet blij dus. Niets verklappen, hoor! Ik ga nog kijken.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

MAFS

Dan heb je idd nog niet goed gekeken ;-) Er zijn al 2 stellen op huwelijksreis, waarvan er 1 ook alweer bijna uit elkaar is.

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

En in het geval van Boulevard...

schijtlollige woordgrapjes maken. Ik kan er niet naar kijken.
Zie net dat er ruim 1 miljoen mensen naar MAFS hebben gekeken; verbazingwekkend veel.
De keren dat ik naar MAFS zapte, waren ze aan het trouwen. Net als de hele vorige aflevering. Ik mag hopen dat die ellende niet nog langer duurt. Wat erna komt, is veel interessanter.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Luchtig?

Zo luchtig zijn die ook niet als ook zij beelden blijven tonen, 'experts' uitnodigen, en gaan graven om maar zoveel mogelijk ellende te laten zien. Ik snap dat ze er aandacht aan moeten besteden maar het was me even genoeg! Daar wordt mijn medeleven niet minder van overigens.. MAFS is best interessant, ik wil weten hoe het afloopt!

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Boulevard en Tan.

Wil je het nog luchtiger hebben?
Ik word ook ziek van de beelden, toch moet ik ze zien.
Ik vermoed dat ik later deze week MAFS terugkijk, want ik ben wel benieuwd hoe het de stellen vergaat. Gisteren was gewoon niet het juiste moment.  

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Zelfbescherming

Ik heb gisteravond ook expres alleen maar naar luchtige programma's gekeken. Ik ben al begonnen met wegzappen bij RTL Boulevard en ik heb Humberto Tan overgeslagen terwijl ik daar bijna altijd naar kijk. Uit zelfbescherming want ik wil gewoon niet weer alle details weten, ooggetuigen horen. Helemaal akelig word ik ervan, en ik weet ook niet of het nodig is om altijd maar alles te moeten weten. Het is vreselijk, afschuwelijk, dat weet ik zo ook wel. Schuldig voel ik me er dan ook niet over, de overkill aan informatie tegenwoordig doet me op zulke momenten verlangen naar een leven ergens in de wildernis, zoals de mensen in Floortje's programma.

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016