Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

23-03-2016

1002. Phife Dawg

Phife Dawg is overleden, op slechts 45-jarige leeftijd. Phife was een van mijn muzikale helden, want hij was een van de drie mannen van A Tribe Called Quest, met afstand de beste hiphopformatie die heeft bestaan. Vooral hun eerste drie albums uit begin jaren '90 zijn fenomenaal, en tijdloos. Ik draai ze nog steeds en iedere keer als ik ze hoor denk ik: holy shit, wat is dit goed.
  A Tribe Called Quest maakte relaxte, warme hiphop met een flinke injectie jazz en soul. De teksten waren positief, monter, zachtaardig en vooral anti-macho, in tegenstelling tot veel andere hiphoppers in die tijd. Met Can I Kick it? (waarin Walk On The Wild Side van Lou Reed werd gesampled) scoorden ze hier in 1990 een bescheiden hitje. Volgens mij was dat ook de enige keer dat ze in de hitlijsten hebben gestaan. Ze verdienden niets aan die hit, want Lou Reed eiste al het geld op. 
  Het is onmogelijk om een favoriete ATCQ-track te kiezen, want ik vind zowat alles dope van die gasten. Maar ik moet een keuze maken en dus is het Electric Relaxation geworden. Want dit nummer laat perfect horen hoe waanzinig goed en vooral hoe volstrekt uniek A Tribe Called Quest was.


 

 

Reageren


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *

MEER BLOGS VAN THOM


23-03-2016

1001. Schaamte

22-03-2016

1000. Brussel

20-03-2016

998. Mooi lelijk