Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

26-03-2016

1004. Sentimentele zak

Gisteren ben ik me rot geschrokken. Allereerst toen ik 's ochtends met mijn duffe kop mijn duffe laptop aanzette en mijn duffe site checkte. Is iedere ochtend vaste prik: even kijken of er nieuwe reacties zijn. Ik was glad vergeten dat die nacht mijn nieuwe site online was gegaan. Dus toen ik de homepage aanklikte en de nieuwe site zag, was ik meteen klaarwakker. Natuurlijk had ik de nieuwe lay-out al veel vaker gezien, maar toen was het nog niet 'echt' - daarna ging ik lekker weer naar de oude, vertrouwde site. Maar gisteren kon ik niet meer terug; vanaf nu moest ik het doen met de nieuwe site.
   Ik vond dat helemaal niet leuk, want ik hou niet van verandering. Ik wil dat alles altijd bij het oude blijft. Vaak tegen beter weten in. De oude site was zo goed als dood, ik kon er amper nog op werken, ontzettend veel dingen gingen mis, ik vervloekte het kreng iedere dag, maar toch wilde ik er geen afscheid van nemen. Ik vrees dat ik een sentimentele zak ben.
   Na twee jaar uitstellen is Robert, mijn site-man, half januari begonnen met de bouw van de nieuwe site. Was een heel gedoe, want ik wilde alle blokjes meenemen. Het zou hem ook aardig wat tijd kosten. Was ik blij mee, want dan kon ik nog wat langer werken (lees: doorklooien) met de oude site. Stiekem hoopte ik dat Robert er een paar jaar over zou doen. Helaas, dat was niet het geval. Donderdag zei Robert dat de site klaar was en de lucht in kon. Nee! Shit! Doe het dan maar 's nachts, zei ik, wanneer ik lig te slapen. Merk ik er niets van. Dus toen ik de volgende ochtend wakker werd en met mijn slaperige hoofd mijn site checkte en ik mijn oude, vertrouwde site niet meer zag... Nou ja: vréselijk. Ik heb niet vaak last van een ochtendhumeurtje, maar gisteren had ik er volgens mij toch echt een.
   Nog veel erger schrok ik toen ik even later wat ging experimenteren met de nieuwe site. Volgens Robert kon ik vanaf nu 'delen' op Facebook en Twitter. Delen? Wat nou delen? Ik hou niet van delen. Want wie deelt, krijgt minder. En trouwens, ik heb geen Facebook en ook geen Twitter. O wacht, ik ben natuurlijk wel de beheerder van de Thom Facebook. Dat is een fanpage, aangemaakt door een lezer, maar zij is een tijdje geleden gestopt met Facebook. Ze vroeg toen of ik de Thom Facebook wilde beheren. Tuurlijk, zei ik, kom maar op. Ik was niet van plan er iets mee te doen. Tot gisteren. Laat ik eens wat delen op Facebook, dacht ik. Gewoon even kijken hoe dat werkt. Dus ik klik de F onder een blokje aan en verrek: het stond op de Thom Facebook. Geinig. Wat trouwens niet geldt voor het beeld en vooral de zin 'Het leven van een happy single', want dat vind ik een gruwelijke zin. (Die slogan stond bovenaan de nieuwe site, maar die heb ik meteen laten verwijderen. Blijkbaar is-ie toch niet helemaal verdwenen uit het systeem. Wordt aan gewerkt.)
   Goed, ik dacht dus: leuk, een blokje op Facebook. Kan ik dat ook weer. Toen gebeurde er iets heel geks, iets waar ik geen moment bij stil heb gestaan: er gingen mensen reageren. Er gingen nogal veel mensen reageren. Er gingen nogal heel veel mensen reageren. Ik begreep er geen reet van. Wie zijn die mensen? Waar komen die mensen vandaan? En hoe weten die mensen in hemelsnaam dat ik een blokje op Facebook heb gedropt? Eerlijk waar: ik schrok me lam. Eerlijk waar: ik werd er knap zenuwachtig van. Maar ik vond het ook heel tof. Want het waren alleen maar leuke reacties. En het deed me heel erg goed om te weten dat ze me in Vlaanderen missen. Op al die reacties (en vragen) wilde ik reageren, maar daar ben ik snel mee gekapt: was gewoon niet te doen. 
  Lang verhaal kort: ik denk dat ik vaker een blokje op Facebook gooi. Want, zo weet ik nu: wie deelt, krijgt meer. Behalve als het gaat om appeltaart natuurlijk. Die moet je nooit delen.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Arme site-man Robert

Gloedje nieuwe site en er gebeurd hier niets meer..

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 21-06-2016

Claudia,

ik heb je dus wakker gekust.
Dank je voor je lieve berichtje.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

Ik heb het gezien ja.

Snap er niets van. Ik zet er een mannetje op.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

Wie van de 2

Er zijn er toch echt 2 volgens mij, met op beide recente blokjes gepost,
Ene Thom Single Man als profielfoto, andere Single van Beroep.

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

Grappig

Ik had ook je Facebook post op mijn wall (ja, want zo noemt dat dan) zien verschijnen en dacht in eerste instantie dat het weer van die duffe reclame was. Tot ik zag dat ik blijkbaar je oude 'fanpagina' had geliked en dat jij nu - na jaren stilte - de fanpagina nieuw leven had ingeblazen. Hoera, Thom is weer actief! Ik lees intussen de Flair niet meer, maar ben wel nog fan van jou. Was dus even een wake-up call. En wat voor één. Welcome back :-)

AFZENDER: Claudia | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

Slechts 1 Facebook-pagina.

Vind ik meer dan genoeg.
Ik weet wel dat een paar jaar geleden een grappenmaker onder mijn naam een Facebook-pagina heeft aangemaakt, maar volgens mij is die inmiddels opgedoekt. Schijnt ook iemand te zijn die zich op datingsites uitgeeft voor mij. Vind ik eigenlijk wel grappig.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

New & Improved

Nieuwe site ziet er goed en fris uit!
Maar je hebt zelfs 2 FB pagina's zie ik? Of zijn die niet allebei van jou

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 30-03-2016

Ik heb al drie verslavingen:

koffie, bananen en sigaretten. En o ja: squashen. Meer verslavingen trek ik niet. Ik word dus geen Facebookjunkie.
Ik heb trouwens mijn lesje al geleerd. Zaterdagavond zag ik dat er wat berichtjes waren. Dus die ging ik keurig netjes beantwoorden. Want zo ben ik. Maar op een gegeven moment zat ik met vier mensen tegelijk te ouwehoeren. En voordat ik het in de gaten had, was ik alweer twee uur verder. Ho, dacht ik: dit is niet de bedoeling. Maar ja, kap die gesprekken maar eens af. Ik kan dat niet zo makkelijk. Maar het schijnt dat je niet altijd berichten hoeft te beantwoorden; je mag op Facebook gewoon asociaal zijn. Daar moet ik nog even aan werken.
Wat ik heel vreemd vind: je hebt nog geen seconde iets op Facebook geplaatst en er wordt al gereageerd.
Namens Robert en mij: dank je. Robert heeft de oude site ergens geparkeerd, dus als ik heimwee heb, kan ik er naar kijken. Tja, afscheid nemen is niet mijn sterkste kant. Verlatingsangst hè...

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 28-03-2016

Ff wennen

Het was zeker en vast wennen met je SITE 😉 maar echt alles went behalve...... gelijk geb je...
Appeltaart met heel veel slagroom deel je niet... en pas maar op. Voor je het weet ben je FB verslaafd....
En chapeau voor Robert.

AFZENDER: Jacqueline | REACTIE GEPLAATST: 27-03-2016

facebook

Ik ben alweer wat jaartjes zonder facebook en dat bevalt weer super. Natuurlijk kan facebook ook best wel leuk zijn, maar ik zag facebook op een gegeven moment als een onnodige, vrij zinloze verplichting waar ik teveel mee bezig was. Ik overweeg al een tijdje een twitteracount, omdat ik sommige voor mij ineterssante mensen al een tijdje erop 'volg' maar dat bevalt eigenlijk prima zo. Je kan je er alleen niet mee bemoeien. is ook wel zo gemakkelijk. Je nieuwe site ziet er goed uit trouwens.

AFZENDER: Jor | REACTIE GEPLAATST: 26-03-2016

Dat wordt een paar maanden niet slapen, Elise.

Toffe reactie. Of zoals ze in West-Vlaanderen zeggen: onwijs gaaf. Thanks!

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 26-03-2016

Heldendaad

Bedankt om heldhaftig op het blokje F te drukken, man! Thom post/deelt op facebookdoet hij toch nooit?! Toen ik keek van waar de link kwam, schrok ik nog meer;  Thom heeft zijn eigen site?! Thom schrijft al sinds 2007?! Al die tranen na die laatste column in de Flair waren dus nutteloosIk heb gewoon geschift geniale lectuur in te halen! Dit maakt mijn dag! En já, je wordt gemist in (West)-Vlaanderenwink

AFZENDER: Elise | REACTIE GEPLAATST: 26-03-2016
MEER BLOGS VAN THOM


23-03-2016

1002. Phife Dawg

23-03-2016

1001. Schaamte

22-03-2016

1000. Brussel