Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

22-04-2016

1010. Prince

De komende dagen ga ik veel Prince draaien. Heb ik zin in. Ook voel ik me een beetje schuldig dat ik Prince de laatste jaren toch wat heb verwaarloosd. Maar ja, zo gaan die dingen. Vanochtend stond ik met mijn snufferd voor mijn cd-kasten en zocht me rot naar een Prince-cd. Die kon ik toch verdomme niet vinden. Wat krijgen we nou? Ik heb toch wel een Prince-cd? Ja, die heb ik. Dat weet ik zeker. Dus ik weer zoeken. En zoeken. En zoeken. En ja hoor: ik vond Diamonds & Pearls. Hier nam ik geen genoegen mee, dus ik zocht verder. En verder. En verder. En verd... Hé, NPG. Oftewel: New Power Generation. Exodus heet die schijf. Hoe kwam ik daar in hemelsnaam aan? NPG, was dat niet Prince? Even googelen. NPG is/was de begeleidingsband van Prince. Zijn ex Mayte zat er ook in. De begeleidingsband van Prince speelt natuurlijk alleen muziek van Prince, dus ja: NPG is Prince. Ik zocht verder. En verder. En verder. Maar het enige wat ik nog vond, was een cd van Wendy & Lisa, Eroica. Die niet eens is geproduceerd door Prince, dus helaas. Ik heb dus slechts twee cd's van Prince. Potverdomme, dat viel me vies tegen van mezelf. 

Ik legde de twee cd's op mijn cd-speler en ging naar mijn koude, vochtige kelder. Daar staan twee dozen met platen (krom te trekken). Ik jaste er doorheen en vond Controversy, 1999, Purple Rain, Around The World In A Day, Parade en LoveSexy. Zes albums. Mooie score. Jammer genoeg heb ik er geen reet aan, want ik gebruik mijn platenspeler al jaren niet meer (die staat ook ergens in de kelder). Maar toch fijn om die platen weer even in mijn handen te hebben. Ik zal ze nooit weg doen.
   Naast de dozen ligt een grote, witte plastic tas. Daarin zitten zo'n honderd cassettebandjes. Ik graaide, graaide, graaide en vond er vier waarop Prince-albums staan: Parade, Sign O' The Times, Batman en The Black Album. Yes! Die kan ik luisteren, want mijn cassettedeck gebruik ik nog wel.
   Ik ging naar mijn warme, droge living en legde de vier bandjes op de twee cd's. Ik hoefde niet na te denken in welke volgorde ik ze ga draaien: allereerst Sign O' The Times, want dat vind ik Prince's beste plaat. Daarna Parade, want die vind ik bijna net zo goed. (Op Parade staat Girls and Boys, met Sign O' The Times mijn aller tijden favoriete Prince-liedje.) Daarna Diamonds & Pearls. Daarna... Nou ja, dat zie ik dan wel weer.
   Conclusie 1: ik schaam me rot dat ik slechts twee cd's van Prince heb. En dat zijn niet eens zijn beste. En dan is er ook nog één van New Power Generation.
  Conclusie 2: daar ga ik heel snel wat aan doen. Ik ga de cd's van Sign O' The Times en Parade kopen. En Around The World In A Day, want die vind ik ook erg goed.
  Conclusie 3: ik heb Prince nooit live gezien en dat vind ik heel erg. Want Prince stond heel hoog op mijn nog-te-zien-lijst. Misschien wel op 1. Een paar keer wilde ik gaan, maar ik schoof het op de lange baan. Omdat ik dacht: tijd zat, komt nog wel. Mis gedacht dus: het komt niet meer. En dat beschouw ik als een gemis in mijn leven. En dat meen ik ook nog.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Vind je lief

Geen idee of je nog reacties leest op deze site maar tijdens de uitzending van gisteren moest ik warempel aan je denken. De relatietest was op jou lijf geschreven.

AFZENDER: W. | REACTIE GEPLAATST: 16-08-2016

Joehoe thom

Pffff vervelend rot gevoel. Ik heb bijna u boeken alle 3 uit gelezen.
Veel groetjes. Sari.

AFZENDER: Sari | REACTIE GEPLAATST: 01-07-2016

Geprobeerd

Heb af en toe wel gekeken op je FB. Ben er mee gestopt. Er staan wat mij betreft teveel stukjes op die ik hier al eens voorbij heb zien komen.

AFZENDER: W. | REACTIE GEPLAATST: 05-06-2016

Simpel

Als je echt zo graag stukjes van me wilt lezen, hoef je alleen maar een Facebook-account aan te maken - 5 seconden werk.
Een paar keer per dag drop ik daar een stukje.
Facebook is voor mij veel fijner werken dan deze site, bovendien bereik ik tien tot dertig keer zoveel mensen.  Ook zijn de reacties geweldig. Dusss... maak even een Facebook-account aan.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 27-05-2016

Dood

Deze site is zo dood als een pier.

Weg bij Metro, weg bij Flair, weg bij zijn eigen site.

Teleurstellende wending,Thomsad

AFZENDER: C | REACTIE GEPLAATST: 26-05-2016

Zelfs geen rode stip meer?

En wat als mensen hier geen facebook willen? Naar de hel ermee?

Je doet zelfs geen inspanning om het hier dubbel te posten

Ik wil mijn Thom-shots HIER op de site en nergens anders, want enfinfacebook man.. pfff, dat is nul en 

de magie die hier rond jou hing is ginder ... niets.... ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, but it ain't good!

Veel liefs x

AFZENDER: brigitte | REACTIE GEPLAATST: 25-05-2016

Jammer

dat je enkel nog op Facebook actief bent. Snap het wel, meer bereik en leuk die snelle interactie met je fans. Je gebruikt zelfs smileys ☹️! Na bijna 3 weken beginnen de afkickverschijnselen af te nemen en ik zal af en toe nog wel eens hier kijken. Voor nu veel liefs 🤗

AFZENDER: W. | REACTIE GEPLAATST: 13-05-2016

complimentje

Ondanks alles... Heerlijk om weer je blogs te lezen.
Liefs Ramona (zij die t moeilijk vond om na de laatste bladzijde afscheid van je te moeten nemen)

AFZENDER: Ramona | REACTIE GEPLAATST: 27-04-2016
MEER BLOGS VAN THOM


12-04-2016

1009. EGL

05-04-2016

1007. Pissig