Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

25-06-2007

2. Lieve meiden,

(want ik geloof dat ik tot nu toe de enige echte vent hier ben – héérlijk trouwens), ontzettend bedankt voor jullie geweldige, complimenteuze, hartverwarmende, geestige, scherpe en bovenal openhartige reacties. (Pijnlijke tepels, o man, breek me de bek niet open. Laatst nog, het schrijven schoot weer eens niet op dus ik sloeg maar weer aan het stofzuigen. Toen ik klaar was, probeerde ik weer wat te tikken, maar het was hopeloos: er kwam niks zinnigs uit mijn vingers. Omdat de stofzuiger er toch stond, begon ik wat te experimenteren met dat apparaat. Voordat ik het in de gaten had, hing-ie aan mijn tepel (de rechter). Ik gebruik mijn tepels nooit, dus eindelijk hadden die dingen enig nut. Ik liep een seconde of dertig met de stofzuiger aan mijn tepel door het huis, maar ineens ging het pijn doen. En niet zo’n beetje ook. Probleem was dat ik mijn stofzuiger er niet afkreeg, wat ik ook probeerde. Ondertussen was de huid rondom mijn tepel donkerblauw uitgeslagen en verrekte ik werkelijk van de pijn. Ik ben op de grond gaan liggen zodat ik het immense gewicht van de stofzuiger (een ouwe Nilfisk, de kenners weten genoeg) niet meer voelde. Na lang wrikken, trekken, pulken, frunniken, draaien en bewegen kreeg ik het kreng van mijn tepel af, maar ik heb nog zeker een week niet op mijn buik kunnen slapen. Dus Stefanie, ik voel en leef met je mee. Wat je trouwens met je ‘vervreemde echtgenoot’ aanmoet, weet ik zo één, twee, drie niet. Weggaan misschien? Maar dat is ook weer zo lullig voor hem natuurlijk. En de kinderen. Lijkt me ook meer een geval voor Mona. Sterkte in ieder geval!)

Enfin, ik wilde natuurlijk veel eerder reageren, maar mijn laptop ging ineens dwars doen. Zul je altijd zien. Maar als jullie dit kunnen lezen, doet-ie het dus weer. O ja, voordat ik het vergeet: de naam is echt Thom Arisman, hoor. Doe ik niet moeilijk over. En meer seks op de site? Hoe had u dat gedacht, miss Sjeur?

Ik lees trouwens tot mijn niet geringe schrik dat Barbara mijn nieuwe boek nu al uit heeft. Liefje, besef je wel dat ik er máánden op heb zitten ploeteren, en jij leest het in één ruk uit. Dat kan natuurlijk niet. Ga het voor straf nog maar een keer lezen. En nog een keer, maar dan hardop. (Maar ik ben wel enorm vereerd, hoor. Krijg echt last van een goed humeur als ik zoiets lees.)

Goed, de single-reis. Bedankt voor jullie nuttige input. Het verbaast me eigenlijk dat jullie ervaringen vrij positief zijn. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Pijnpuntje blijft natuurlijk dat je in een groep reist en ik nu eenmaal geen groepsmens ben. Echt helemaal niet. (Zo heb ik me kapot geërgerd aan de vrouwen in ‘Hartstocht’, die alleen maar aan het zeuren waren over Het Groepje: paste je je niet aan aan Het Groepje, dan lag je eruit. En maar roddelen, die vrouwen. Vreselijke types.) Maar ik weet in ieder geval dat ik geen loser ben mocht ik besluiten toch mee te gaan met zo’n single-trip. En laat ik niet lullig doen: er valt natuurlijk voor mij als schrijvertje ook wat te halen daar. Ik denk er nog even over na.

O, dat brengt me op het radio-interview waar ik van de week inzat. Omdat ik zo gespannen als een veer was en ook nog eens vlak naast de bloedmooie Anna Drijver en tegenover de prachtige Cas Jansen zat, ben ik behoorlijk afgegaan, geloof ik. Maar hé, álles voor de kunst (mijn nieuwe boek ‘Mr. Single’ in dit geval), dus ik kon er niet echt mee zitten.  Wat ik wel ontzettend jammer en nogal suf van mezelf vond, was dat ik op werkelijk iedere vraag een dom antwoord gaf.  Zo vroeg de presentatrice me of ik wel eens dingen doe die ik eigenlijk ‘normaal’ nooit zou doen, maar omdat er misschien een leuk stukje inzit, toch doe. Stellig antwoordde ik: ‘Nóóit!’ Maar dat was niet helemaal waar. Ik heb eens een maand op een datingsite rondgehangen, terwijl dat helemaal niet mijn ding is. Ik moet er wel bij vertellen dat ik die maand cadeau had gekregen van een vriendin. Maar normaal gesproken zou ik tegen haar zeggen ‘Doe mij toch maar liever een cd of een boek’, maar nu dacht ik: ‘Wat de fok, ik ga gewoon op die achterlijke datingsite staan; misschien zitten er wel een paar leuke stukjes in.’ En inderdaad, er zaten heel wat leuke stukjes in. Dus misschien moest ik die single-reis ook maar boeken. Ik moet toch ergens m'n stof vandaan halen. En bovendien: ik doe het niet voor mezelf. Ik doe het voor jullie. Ik heb slechts één taak in dit helse bestaan en die is: jullie vermaken.

Ondertussen heb ik een nieuwe vraag, een nieuwe topic. Is er iemand die Echte Liefde heeft gevonden op zo’n datingsite?
En nog een vraag, omdat jullie toch zo heerlijk openhartig zijn: gebruikt iemand datingsites om aan haar/zijn broodnodige maandelijkse portie seks te komen? Just very curious.

Heb ik tenslotte nog een smeekbede: maken jullie een beetje reclame voor mijn nieuwe boek?  Kan ik eindelijk de gast die deze site in elkaar heeft geknutseld betalen. Hij begint vervelend te worden.

Laatste dingetje. Als jullie in een boekwinkel zijn en het valt jullie op dat het mini-stapeltje Mr. Single’s niet goed zichtbaar is, kunnen jullie het mini-stapeltje dan op een betere plek neerleggen? Op Kluun bijvoorbeeld, want die heeft al meer dan genoeg boekjes verkocht. En voel je vooral niet opgelaten - ik doe het ook. Sterker, ik ga nú weer een rondje boekwinkels doen.
Want, lieve mensen: álles voor de kunst!

Later!
Thom


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Tepels versus stofzuiger

Omdat ik je site net heb ontdekt en dus vanaf het eerste logje eerst alles wil lezen, nu een reactie op dit bericht uit 2007...... Volgende keer misschien EERST de stofzuiger UIT zetten...

AFZENDER: Donna | REACTIE GEPLAATST: 06-09-2009

Eh...

Die vraag snap ik niet. Ik dacht niet dat ik nog ergens op een datingsite stond. Leuke naam trouwens, Chloe.

Groet!
Thom

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 24-07-2007

daten

op welke datingsite sta je?ik ben heel benieuwd hoe je eruit ziet...
Je mag me ook een foto mailen hoor ;)

x

AFZENDER: chloe | REACTIE GEPLAATST: 24-07-2007

Single reis

Belle Histoire  (Michel Fugain??) en/of Foreign Affair van Tina Turner opzetten, heel hard meezingen, onderwijl tas/koffer pakken, paspoort, camera, boeken, cd's  bijeengrissen en dan hop, vort, in je bolide (desnoods gehuurde cabrio, als je jezelf niet verwend wie doet het dan??) richting Italie of Frankrijk of Schiphol. Laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen die je alleen hebt als je alleen bent! Laat ons niet lezen dat je op een georganiseerde singlevakantie bent geweest tenzij  journalistiek onderzoek dit offer van je vergde!!!

Nathalie

AFZENDER: Nathalie | REACTIE GEPLAATST: 03-07-2007

No Worries Mate

Geen zorgen om dat tv-interview. Dat komt er nl. voorlopig niet, ben ik bang...

Ik heb zojuist mijn lunchpauze doorgebracht bij de Bruna. Eerst een minuut of tien oppervlakkig gezocht naar jouw boek, daarna tien minuten grondig gezocht en daarna een tijdje gewacht totdat een verkoopster op voldoende afstand stond van andere klanten zodat ze niet zouden horen naar welk boek ik zou vragen...

Schaam me niet om het toe te geven; ik ben dus zo iemand die niet met een Flair, Viva, Esta of welk vrouwenblad dan ook in de trein gezien wil worden...Gelukkig heb ik ook een hekel aan de trein dus de keren dat ik een Quest (best leuk trouwens) of een La Vie En Rose (stiekem toch een vrouwenblad, verhuld door veel seks) heb gekocht zijn op een halve hand te tellen. Deze afwijking zal wel iets met mijn uiterlijk (blond haar, tieten) te maken hebben...

Maar goed, het ging over de Bruna. Heel zachtjes vroeg ik de verkoopster naar jouw boek. Ze kwam iets dichterbij staan en vroeg nogmaals de naam van de schrijver. Thom Arisman, herhaalde ik. Die ken ik niet, nooit van gehoord. Ik trok een verbaasd en verongelijkt gezicht. Ik zei: dat kan niet, hij is net zo'n hit als Kluun, staat ook in één of andere top nog wat. Ik zag aan haar gezicht dat ze ging twijfelen aan haar kundigheid en, nog wreder, haar hipheid. Dus draaide ze zich richting kassa en riep naar haar collega of zij ooit van Thom Agisman (ze had het vast niet goed verstaan door mijn zachte Limbo-r) had gehoord. Nope, zij had er ook nooit van gehoord.

Ontzet en gedesillusioneerd heb ik de zaak verlaten.

X

Sjeurke

AFZENDER: Sjeur | REACTIE GEPLAATST: 28-06-2007

Om je een prima dag te bezorgen

Ha die Thom,

Om jou een plezier te doen geef ik even een reactie op jouw verhalen;-) Ik heb net je boek uit en ook deze was weer erg leuk, je hebt humor en elke week lees ik je als eerste zodra de Flair op de deurmat valt.(nu is je dag zeker goed?) Heel veel succes met het binnenhalen van je maandsalaris, wordt vast een topper en ik zal je site regelmatig even lezen.

Groetjes, Karin

AFZENDER: Karin | REACTIE GEPLAATST: 27-06-2007

Jij..

Wat een super boek!! Had hem zo uit, net als bij Thom. Single. Man. baalde ik er van dat ik hem uit had, ik had nog wel weken door kunnen lezen..!! Jij verveeld niet..!!

Weet je wat ik alleen zo jammer vind: Ik weet niet hoe je eruit zie en daar ben ik zo ontzettend benieuwd naar ik heb vandaag zelf op google gezocht, maar helaas geen foto (zit dit met en rood hoofd te schrijven..)

Ik werk touwens in een boekwinkel en jou boek ligt zo in het zicht dat mensen er gewoon niet omheen kunnen en was zo van de voorraad af!! uiteraad heb ik weer voor een goede voorraad gezorgd, vandaag heb ik er heel wat binnen gekregen en ik ga ervoor zorgen dat ze nog voor het weekend verkocht zijn!!

 

AFZENDER: Ilse | REACTIE GEPLAATST: 27-06-2007

Zwengel

Is "tepel" jouw term, waar de dikke van dale de woorden fluit, het derde beentje, potlood, sannie, snikkel, tamp en zwengel voor heeft bedacht? ;-)

Het is erg leuk om je weblog en de reacties (die soms column-achtige proporties aannemen) te lezen. Ik wilde vandaag je nieuwe boek kopen, maar hij ligt hier in geen enkele boekhandel. Toch heb ik Kluun verstopt in de kinderboeken-hoek. Voor het geval je boek binnenkomt, dan is er een mooi plaatsje voor je vrij.

Maar wat ik me afvroeg: vind je het niet raar dat iedereen zoveel van je weet?

Het is vandaag woensdag dus: Geniet vanavond van je reuzen-shoarmaschotel!

Annefleur

P.s. niet lullig bedoeld, maar het lettertype van je nieuwe boek doet me denken aan een goedkoop, Duits wasmiddel..

AFZENDER: Annefleur | REACTIE GEPLAATST: 27-06-2007

Over Kluun gesproken

Hee, was ik weer. Schiet me net een, niet onbelangrijke, vraag te binnen:

Stel dat jij, omdat jij zo'n geweldige, doordringende schrijver bent (en ook een beetje doordat iedereen jouw boeken op die van Kluun heeft gelegd) straks wéreldberoemd wordt als eerste mannelijke chicklit schrijver (oeps, ben je nou boos? geeft niet, vind ik sexy).

En je wordt gevraagd voor interviews. Geen interviews voor magazines, ook niet voor radio, nee voor De Wereld Draait Door ofzo. Doe je dat dan? Of wil je zo lang mogelijk Mystery Guest blijven? Misschien kun je een masker opzetten? Geen carnavalsmasker, maar zo'n Venetiaans ding. Kun je lenen van me ;  ) Heb er nog een verhaal bij ook...Maar ik zit hier alle plaats op te eh, schrijven. Is eigenlijk een heel spannend verhaal. Iets over een ex-vriend, liefdesverdriet-jaloezie, masker, seks met iemand (ex-vriend) die niet weet dat ik het ben (voorgedaan als iemand anders, via datingsite), spannende mails, smsjes, opdracht gegeven om deur op kier te zetten en alleen één kaars te branden op slaapkamer, op buik op bed klaar te liggen. Whahaha! Was héél spannend. En succesvol. Goed kort gehouden hè?

Doei!

AFZENDER: Sjeurke | REACTIE GEPLAATST: 26-06-2007

seks

Hi Thom,

Met "seks" bedoelde ik natuurlijk geen banners met opblaastieten, zaadvragende Oostblokmeisjes of enórme man-onzeker-makende penissen, maar gewoon, Seks. Zoals een sushi-lounge ook seks kan uitstralen, zoals een geurtje naar seks kan ruiken, zoals je je voelt na een dagje als een ingeoliede pornoster in een te klein Braziliaans bikinietje op het strand te hebben gelegen. Dat laatste voorbeeld moet jij, als man zijnde, lezen als: op het strand naar een casual, doch stijlvol meisje gluren, dat zich sensueel insmeert met zonne-olie...ze schuift haar bikini-topje opzij, maar je ziet nét niets, doordat ze er met haar wrijvende handjes voor zit...opeens kijkt ze je strak aan, een ondeugende glimlach onderdrukkend...net voordat je de andere kant op wil kijken, trekt ze haar bikini weer recht....je ziet dat ze stijve tepels heeft gekr..hè fuck, ik wou een leuk geil stukje schrijven en nou kom ik bij de tepels en moet ik aan jouw stofzuigerverhaal denken.

Hmmmm, misschien rust er wel een seks-vloek op jou. Heb een tijdje geen Flair meer gelezen maar vorige week of de week ervoor las ik dat je al een tijdje "droog" staat.

Is dat de reden waarom je naar datingsite ervaringen vraagt? Ik heb er zelf een tijdje opgestaan en twee keer gedacht dat ik verliefd was....Eén keer zelfs voordat ik de persoon in kwestie levend gezien had. Toen hij (1.87 op internet, 1.73 in het echt) onverwachts (eh tja, ik had hem toevertrouwd dat ik hou van verrassen en verrast worden, dom dom) voor mijn neus stond (donker haar op internet, zowat kaal in het echt) was ik ernstig teleurgesteld. Maar natuurlijk gaf ik hem de kans om onder het genot van een white russian zijn verhaal te doen, zodat zijn fantastische karakter zijn brrrrr uiterlijk kon goedpraten (zijn ogen waren op internet lieve puppy-oogjes, in het echt enge, donkere, diepliggende kraaloogjes). Hij vertelde veel. Heel veel. Zeker twee uur aan één stuk. Ik, doorgewinterde prater, kwam er niet tussen. Hij praatte over zijn fantaaastische baan, zijn geweldige vrienden, zijn bevriende ex-vriendinnen, het huis dat hij later, als hij groot was, zou kopen en opeens, uit het niets, draait hij zich naar me toe, kijkt me aan en zegt: jij bent mijn droomvrouw. Ik ga (nee, niet wil, maar gá!) je zoenen. Ik kon er niets aan doen, maar ik werd heeeeeeeeeeel onvriendelijk. Normaal weet ik me overal op een subtiele, vriendelijke manier uit te praten maar deze keer leek ik stoïcijns, ik had een soort blackout ofzo. Ik schoof achteruit en zei: ik ga even naar de badkamer, als ik terugkom, moet je weg zijn...Dus...ik ging naar de badkamer en toen ik terug kwam, was ie weg. Opgelucht dat ik was! Maar, helaas, na twee minuten ging de bel. Hij was het. Ik heb niet opengedaan. Toen ging ie bonken. Ik dacht dat 'ie misschien iets vergeten was, dus ik belde hem en vroeg hem of hij iets vergeten was. Hij zei dat 'ie vergeten was me iets belangrijks te vertellen, kon hij niet door de telefoon zeggen. Domme, naïeve ex-Limbo die ik ben...Ik deed de deur open. En toen had ik een mes op mijn keel. Ik weet niet meer precies wat ik allemaal gezegd heb, of wat hij gezegd heeft, maar volgens mij was hij binnen een minuut alweer weg. En, domme, naïeve ex-Limbo die ik ben (was), durfde ik uit schaamtegevoel de politie niet te bellen...Vanaf toen heeft hij me een paar maanden gestalkt, was erg gezellig pffff....Maar tegenwoordig wel een goed verhaal voor in de kroeg! Want uiteindelijk heeft een vriend van mij zich voorgedaan als een rechercheur (jaja, een rechercheur die niet langsgaat, maar bélt, uhuh) die "op de zaak zat" en hem waarschuwde onmiddelijk te stoppen met die briefjes en telefoontjes. Hij heeft hem zelfs een excuusbrief aan mij laten sturen ;  ) En de enige andere keer dat ik een blind date had, was met een lange slungelige jongeman die al na een half uurtje in het restaurantje (ja, ik wéét het, nóóit gelijk gaan uit eten) uitvoerig een verhaal ging vertellen over het feit dat hij vroeger onzedelijk betast werd door een vriendin van zijn zus. En toen ik zei dat dat gewoon "doktertje spelen" heet, vond hij dat niet eens grappig! Geen humor dus...

Maar goed, inmiddels hebben we er toch wat seks op staan. Leuk hè, vind je niet?

Misschien tot binnenkort weer,

Sjeur

 

ps: doe je wel iets aan die spelfoutjes? kan écht niet....

AFZENDER: Sjeurke | REACTIE GEPLAATST: 26-06-2007

weer zo'n leuk boek!

hey thom,

ik heb net je boek gekocht en ben al op de helft, leest erg makkelijk weg dus... probeer het niet in één keer uit te lezen vind het altijd zo jammer als ik op de laatste bladzijde ben en afscheid moet nemen van het boek.  ik kijk uit naar je roman, kun je al een tipje van de sluier oplichten?

groetjes ramona

AFZENDER: ramona | REACTIE GEPLAATST: 26-06-2007

TepelThom

Och och mannetje toch, wat doe jij je tepels aan?!! Bizar! hahaha

Ik raad je zoon single reis af. Zelf ben ik nog nooit mee geweest maar ik heb wel een uitgebreid verslag gekregen van een single vriend en dat was niet om blij van te worden. Gefrustreerde kippetjes die elkaar het leven zuur probeerden te maken in strijd om een kinderhandje vol haantjes die te sukkelig voor woorden waren (op die vriend van mij na dan natuurlijk, ahum) Wil je dat jezelf echt aan doen? Wil je daaraan de opbrengst van je gave boekjes spenderen?? Daarbij krijg je wel meteen een tip (weer van een andere single vent) want ik laat je natuurlijk niet met lege typevingertjes achter hei! Ga op talencursus in het buitenland! Dan leer je meteen een leuke taal en ik hoorde dat het er een groot opwindend feest is! Ps. waarom vermeld je eigenlijk zo expliciet in je wens bij een single reis naar dunne mensen? Zelf ben ik volslank en mag echwel gezien worden hoor! tss... ;-)

V.w.b. je vraag over echte liefde via een datingsite, ik heb er vorig jaar wel een hele leuke relatie aan over gehouden. Die is sinds een half jaar uit (dat dan weer wel natuurlijk) maar dat komt omdat de passie helaas in een vrucht was veranderd! Nu zijn we gezellige vriendjes, prima zo. En ja, ik heb al een paar keer een blind date gehad via een datingsite wat begon met een gezellig hapje en drankje en eindigde een wilde nacht en een gezellig ontbijtje (details eventueel over de mail haha) Was erg leuk, lekker en gezellie allemaal, zeker! Vanwaar eigenlijk je vraag hiernaar?

Zo nu ga ik op zoek naar jouw boek want ik ben echt verliefd op jouw schrijfstijl en zal zeker de komende tijd als een wandelend reclamebord fungeren, no problem! What`s in it for me? :-))

Beterschap met je tepel, Meis

 

AFZENDER: Meis | REACTIE GEPLAATST: 25-06-2007

Groepsreis.....

Nog even over die groepsreizen, heb er zelf geen ervaring mee maar heb wel vrienden die het hebben gedaan.

Hangt er natuurlijk compleet van af van de activiteit hoe de vakantie wordt. 1 Vriend heeft een zware wandeltocht door de Pyreneeen ondernomen met een groep. Dat was vnl lopen, lopen, lopen, eten en snel de tent in (slapen....geen tent-schud-activiteiten), vroeg op en wederom..lopen lopen en lopen.

Een andere vriend ging met een groep een rondreis maken door Nieuw-Zeeland......en geloof me, hij heeft misschien wel elk Nieuw-Zeelandse cafe van binnen gezien! Was wel echt een 'mannen-vakantie' want de dames waren volgens hem niet echt 'je van het'....type 40+, stevige schoenen en te dikke billen in jaren '80 spijkerbroeken. Maar al met al had hij zich wel vermaakt, maar dus geen romance.

Ikzelf zou NOOOOOOIT met een groepsreis meegaan. Totaal niet mijn ding. Hou ook niet van het verplichte karakter van bepaalde reiselementen. Sowieso zou 'moeten' niet mogen voorkomen tijdens een vakantie.

Ik zou zeggen: koop een ticket Azie of Australie en ga gewoon! Alleen. Geloof me, er is niets beters dan oud en nieuw op een Maleisisch strandfeest of een Victorian Bitter drinken (Australisch biertje) na een week droogte en avontuur in de Australische outback. En wedden dat er dan een heel leuk persoon naast je zit die je tijdens je reis hebt ontmoet!!

(met prachtig gelakte teennageltjes in haar hippe slippertjes....want dat is wel zo'n beetje je fetisj toch? ;-)....).

"No Worries!" (om maar in de Aussie-sfeer te blijven)

Julia

 

 

AFZENDER: Julia | REACTIE GEPLAATST: 25-06-2007

stekker!

Lieve schat, eerst zal ik de open deur intrappen: je had gewoon de stekker eruit kunnen trekken! Houd dit in gedachten, mocht je het ooit aandurven je navelpluis met een stofzuiger te lijf te gaan.
[aparte keus overigens: rechtertepel. Anekdotes met de ingrediënten man, experimenteren en stofzuiger, verlopen toch vaak anders. Of is dat alleen mijn dirty mind?!]

Wat je singlesreis betreft: als je geen groepsmens bent, dat dan in hemelsnaam níet met een groepsreis mee! Zo'n rondtrekgedoe, waar geen ontsnapping mogelijk is... en geen drank. Oefff!
Ik zal een dergelijke opoffering in ieder geval niet van je vragen.

Jij op Kluun: consider it done.
Succes met je eigen herstapelmissie!

AFZENDER: Kersje | REACTIE GEPLAATST: 25-06-2007