Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

02-03-2016

988. Married At First Sight

Als er een nieuwe singleshow op tv wordt gelanceerd, moet ik natuurlijk kijken. Huiswerk. (Vanavond begint overigens een nieuw seizoen van The Undateables - hartverwarmend lief programma.) Gisteren begon op RTL4 Married At First Sight. (Mooie Nederlandse titel.) Drie wetenschappers - een seksuologe, een psycholoog en een zeer aanwezige bioloog - bepalen aan de hand van wetenschappelijke snufjes welke mannen en vrouwen perfect matches zijn. De grap van de show is dat die perfect matches elkaar niet kennen, maar wel moeten trouwen. Zodat ze dit 'datingexperiment' wel bloedserieus nemen en niet voortijdig aftaaien. Grap 2: de eerste ontmoeting vindt plaats net voor de huwelijksvoltrekking. 
   Daarna gaan ze op huwelijksreis, daarna gaan ze samenwonen. Na vijf weken mogen de perfect matches beslissen of ze getrouwd blijven of gaan scheiden. Volgens mij heb ik het zo wel aardig correct samengevat. Heel gedoe, dit Married At First Sight. Gedoe om niets, als je het mij vraagt, want de stellen die door de wetenschappers als perfect match werden geselecteerd, had ik ook gekozen. Puur op de indruk die ik van ze had. Is ook niet zo moeilijk hoor, stellen koppelen. Je zet gewoon twee mensen die op elkaar lijken en dezelfde interesses hebben, bij elkaar. Want zo werkt het: mensen zoeken in een ander vooral zichzelf. Of zoals de praatgrage bioloog het stelde: mannen met grote voeten vallen op vrouwen met grote voeten. Ik heb een kleine piemel dus ik val op een vrouw met een kleine piemel. Klopt. Wel logisch dat ik nog altijd single ben: ik kan zo'n vrouw maar niet vinden.
   Echt interessant worden de komende afleveringen, als de perfect matches op huwelijksreis gaan, bij elkaar in trekken en, daar ga ik tenminste wel vanuit, seks hebben. Want je wilt toch weten wat je perfecte partner klaarspeelt tussen de lakens. Ze leren elkaar dan 'echt' kennen, onder toeziend oog van de cameraploegen.
   Ik denk dat ik blijf kijken, want op dinsdagavond is er toch geen reet op tv. Alleen al daarom ben ik blij met Married At First Sight. Ik moet er wel bij vertellen dat ik niet geloof in zoiets als perfect matches. Ik ben door ervaring wijs geworden.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Iris,

wij zijn een perfect match! Jij hebt kleine voeten, ik een kleine piemel. Meisjelief, wij moeten trouwen.
Inderdaad Lies, daar zeg je wat. Ik moet er eigenlijk niet aan denken dat mijn match mijn evenbeeld is. Ik zou wel medelijden hebben met zo'n vrouw. Maar in het algemeen geldt dat mensen op zoek zijn naar iemand die op hen lijkt. Zowel wat betreft uiterlijk als karakter als interesses. Dat laatste vind ik overigens wel heel belangrijk: gedeelde interesses. En: hetzelfde gevoel voor humor.
Toen ze die DNA-test gingen doen, dacht ik: hallo, je kunt ook overdrijven.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 03-03-2016

rare invalshoek

Stel er toch mijn vragen bij. Moet je als koppel niet complementair zijn aan elkaar? Mijn man en ik zijn elkaars tegengestelden. Loopt zo al 13 jaar goed. De enige vent die mij terug met mijn voeten op de grond kan zetten ;)

AFZENDER: lies | REACTIE GEPLAATST: 03-03-2016

Voeten

Het eerste koppel vond ik absoluut geen match, zo op het eerste gezicht.

Ik zou zelf niet zijn doorgegaan, nadat bekend werd gemaakt dat je gezellig mag trouwen met iemand die je niet kent. Ik ben nogal visueel ingesteld. Fijn als karakter en DNA zouden kunnen matchen, maar mijn ogen willen ook wat. En de 4 mannen die als match voorbij kwamen, waren zeker niet mijn type man. Sta je daar in trouwjurk klaar... .

Wat betreft de keuze van voeten: ik heb maat 35....wat voor man komt er dan tegenover mij te staan? 
Geloof er dus helemaal niets van, van die voeten :-) 

AFZENDER: Irism | REACTIE GEPLAATST: 03-03-2016

Ik ook.

Heel wat mensen gekoppeld. Of nou ja, gekoppeld - aan elkaar voorgesteld. En ze soms naar elkaar toe geduwd. Zijn allemaal weer uit elkaar. Ja, ik ben daar heel goed in.
Thailand? Haha. Hoewel, ik ben dol op een happy ending.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 02-03-2016

perfect match

Heb ooit mijn toenmalige beste vriendin gekoppeld aan mijn klasgenoot. Dat is nu ongeveer 23 jaar geleden en ze zijn nog steeds bij elkaar. Thailand misschien iets voor jou;)

AFZENDER: Isabel | REACTIE GEPLAATST: 02-03-2016