Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

03-03-2016

989. Room

Het schattige knulletje op de foto hiernaast is Jacob Tremblay. Hij is 9 jaar jong. Jacob speelt de hoofdrol in Room, die vanaf vandaag in de bioscopen draait. Jacob doet dat zo onwaarschijnlijk weergaloos dat hij op z'n minst genomineerd voor een Oscar had moeten worden. Dat is niet gebeurd. De reden? Geen idee.
  Brie Larson, die in Room zijn moeder speelt, was wel genomineerd voor een Oscar. Ze won 'm. De film zelf was ook genomineerd. Won geen Oscar. Maakt allemaal geen reet uit, want Room is een briljante film. Ik heb 'm al gezien en ik was er kapot van. Dat gebeurt me toch heel zelden, maar Room kreeg het voor elkaar. Beter gezegd: Jacob Tremblay kreeg het voor elkaar. Dit 9-jarige gastje kreeg mij bijna aan het huilen. Van pure ontroering. En dan te bedenken dat Jacob 7 was tijdens de opnamen. 7! Niet te geloven.
   Nu moet ik natuurlijk iets gaan vertellen over de inhoud van Room, maar dat wil ik eigenlijk niet, omdat ik bang ben dat ik te veel verklap. Laat ik me dus beperken tot het gruwelijke beginpunt van de film. Een jonge vrouw, Ma, en haar 5-jarige zoontje Jack worden gevangen gehouden in een kamer. Jack is nooit buiten die kamer geweest; die kamer is zijn hele wereld. Ma en Jack doen alles in die kamer. Andere mensen heeft Jack nooit gezien, op een man na: Old Nick. Deze Old Nick brengt boodschappen en doet dingen met Ma die zij niet prettig vindt. Jack verschuilt zich op die momenten in de kast. Hij ziet niets, maar hoort alles. Jack weet niet beter dan dat de kamer waarin hij en Ma leven de wereld is. De andere realiteit, buiten de kamer, bestaat voor hem niet. Want daar heeft Ma nooit over verteld. Op een dag besluit Ma Jack de waarheid te vertellen. Want ze heeft een plan bedacht om te kunnen ontsnappen uit de kamer. Eigenlijk begint Room dan pas echt. Meer vertel ik niet.
  Room is een spannende, gelaagde film. Hij is hartverscheurend, verontrustend, gevoelig, maar ook hoopvol en optimistisch. Room graaft diep. En laat een nog diepere indruk na. Het is begin maart, maar Room is nu al een van de beste films van het jaar. Met een uitzonderlijk hoofdrolspelertje. Dat op z'n minst genomineerd voor een Oscar had moeten worden.  

(Ik wilde hier de trailer droppen, maar dat doe ik niet: die verraadt veel te veel. Word ik trouwens knettergek van, van die trailers vol spoilers. Ze laten zo veel zien dat je de film niet meer hoeft te kijken.)


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Fantastische film

Hetzelfde had ik ook Thom. Huil niet echt vaak meer bij een film maar bij deze hield ik het echt niet droog eerlijk gezegd vond ik dat het jongetje meer nog de Oscar verdiende dan zijn moeder.
Dus voor iedereen die de film nog niet gezien heeft.... GA!!!!

AFZENDER: ellen | REACTIE GEPLAATST: 01-04-2016

room

'Room' draait niet in de bioscoop waar ik meestal naar toe ga. Net terug van mijn geboortestad. Maar zeer de moeite waard!

AFZENDER: Isabel | REACTIE GEPLAATST: 13-03-2016

reactie is weggevallen

en ik zou echt nemer weten wat mijn insteek was.

AFZENDER: lies | REACTIE GEPLAATST: 08-03-2016

Definieer?

Teveel keuze in?

AFZENDER: Vera | REACTIE GEPLAATST: 06-03-2016

teveel keuze

AFZENDER: lies | REACTIE GEPLAATST: 04-03-2016

O.K.

Zal ik doen! *slaat af*... wat vond je ervan?

AFZENDER: Vera | REACTIE GEPLAATST: 04-03-2016

Ga 'm zien!

Juist als moeder.
Zijweg: gisteravond kreeg ik onverwacht bezoek, dus geen TI gezien. Ga het zo kijken.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 04-03-2016

Moederhart

Een vriendin heeft me ook verteld over deze film. Lijkt me een heel spannende film, maar als mama krijg ik al een brok in mijn keel als ik erover lees....
Zijweg: kijk je Temptation Island?

AFZENDER: Vera | REACTIE GEPLAATST: 03-03-2016