Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

04-03-2016

991. De Oculus is geland

Wie in Valencia is geweest, kent het werk van architect Santiago Calatrava; je raakt niet uitgekeken. De man ontwerpt waanzinnige objecten. Wie met Calatrava in zee gaat, weet twee dingen heel zeker: het werk komt nooit op tijd klaar en overschrijdt altijd ver het budget. In New York weten ze dat nu ook.
  Met een vertraging van zeven jaar (pardon?) en een budgetoverschrijding van 2 miljard dollar (zeg wat?) is gisteren dan eindelijk het door Calatrava ontworpen trein- en metrostation World Trade Center Transportation Hub bij Ground Zero geopend. Totale kosten: 4 miljard dollar. Een volstrekt krankzinnig bedrag natuurlijk. Helemaal als je bedenkt dat het in New York op de 18e plaats staat wat betreft het aantal reizigers. We kunnen wel stellen dat het hier om het duurste station ter wereld gaat.
   Maar van Calatrava kun je nog een derde ding met zekerheid zeggen: je krijgt altijd een eyecatcher van jewelste. Want zeg nou zelf: dit wil je toch met eigen ogen zien? Ik wel. Verdomd veel zin om weer eens naar New York te gaan. Valencia is trouwens ook een aanrader. Een van de fijnste steden van Spanje.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Wow!

Belachelijk bedrag inderdaad maar wat een gaaf ontwerp. Ik vond Valencia ook erg leuk, aanrader!

AFZENDER: M. | REACTIE GEPLAATST: 04-03-2016