Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

20-03-2016

998. Mooi lelijk

Gisteren sprak ik met een meisje. Het ging over Temptation Island, maar dit terzijde. Het gaat me om het meisje. Leuke griet, jaar of 18. Niet dom, gevoel voor humor, mooi koppie. Maar wat had dit meisje gedaan: ze had haar gezicht ondergesmeerd met lagen make-up. Haar wenkbrauwen waren zwart geverfd, net als haar haar. Er was niets natuurlijks meer aan het gezicht van dit meisje te ontdekken. Dit mooie meisje had zichzelf lelijk gemaakt.
   Dit soort meiden zie je momenteel erg veel. Bijna altijd dragen ze een jas met bontkraagje en een zwarte, strakke broek met scheuren bij de knieën. Vorige week zat er in de trein een meisje met zo'n gescheurde broek tegenover me; haar spierwitte knietjes kwamen naar buiten. Het zag er niet uit. Uiteraard moest ik even naar haar gezicht kijken - ja hoor, alsof ze in de verfdoos was gevallen. Haar wenkbrauwen leken bewerkt met een zwarte marker; ze had niet alleen de haren zwart gemaakt, maar ook de huid eromheen. Ze had iets weg van een rouwend clowntje. Ook dit meisje had zichzelf lelijker gemaakt.
   Ik stelde me voor dat ze een vriendje heeft - zou hij veel zin hebben om dat onnatuurlijke gezicht te zoenen? En hoe smaakt dat, al die make-up? En zit hij dan zelf niet onder die troep? Waarom zei hij er eigenlijk niets van? Want zonder die plamuur was ze veel mooier.
   Ik begrijp die meiden niet. Waarom doen ze dat zichzelf aan? Zouden ze echt denken dat ze er dan beter uitzien? Doen ze het voor de jongens? Is het onzekerheid? Willen ze op Kim Kardashian lijken? Ik weet het niet. Gisteren, toen ik met dat meisje sprak, brandde de vraag op mijn lippen: waarom gebruik je in hemelsnaam zo ontzettend veel make-up? Waarom maak je jezelf zo lelijk? Maar ik durfde niet. Het zijn mijn zaken ook niet. Hoewel. Ik moet er natuurlijk wel naar kijken. Want er is geen ontkomen aan.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Klopt

Helemaal mee eens. Ziet er niet uit!

AFZENDER: Mirella | REACTIE GEPLAATST: 09-06-2016

#thepowerofmakeup

Er zullen vast meisjes zijn die het doen uit onzekerheid. Maar er zijn er ook een berg die het gewoon onwijs leuk vinden om te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze eigen Nederlandse NikkieTurorials die met haar The Power Of Makeup heel wat teweeg heeft gebracht. Je bent niet lelijk met of zonder make-up. Je doet het niet voor de jongens of omdat je onzeker bent. Je doet het voor jezelf 
http://www.youtube.com/watch?v=a4Ov8qvZ2_w
 

AFZENDER: Daisy | REACTIE GEPLAATST: 08-06-2016

Kardashian.

Haar schuld. Ordinaire doos.

AFZENDER: Evelien | REACTIE GEPLAATST: 20-03-2016

Modebeeld?

Is het echt onzekerheid? Ik denk dat het vooral uit Amerika overwaait hierheen. Daar heb ik zoveel enge wenkbrauwen voorbij zien 'lopen', die vrouwen leken inderdaad soms net clowns...
Maar even over de dame hierboven op de foto... waarom die mond zo?  Je ziet dat zo vaak! Ik vind het jammer en vraag me altijd af wat voor gebit daar achter zit (tja, ik heb iets met tanden geloof ik...).
Het zal wel geil zijn voor de mannen ofzo, maar ik zie het niet. Ik vind het vooral heel nep en heel lelijk.

AFZENDER: Irism | REACTIE GEPLAATST: 20-03-2016

snog marry avoid?

Ze vinden zichzelf met make-up mooier. Zijn ze heilig van overtuigd.

AFZENDER: Isabel | REACTIE GEPLAATST: 20-03-2016

Onzekerheid

Onzekerheid, misschien in combinatie met een onzuivere huid. Het slechtste wat je dan kunt doen is plamuren. Maar been there done that. Toch even dat laagje foundation.... dun weliswaar. En ik maakte ook geen zwarte wenkbrauwen. Zou ook een beetje raar uitgezien hebben trouwens, ik ben blond. Maar nu ben ik wijzer. Een rood plekje zal ik echt nog wel aanstippen met een camouflagestick, maar geen foundation meer. Wel make up. Oogschaduw, mascara, rouge voor wat kleur (ik heb een heel lichte huid) en een lichte lipstick. En eigenlijk laat ik die oogschaduw ook steeds vaker, sinds mijn dochter heeft gezegd dat ze me zonder make up veel mooier vindt. Hoe ouder, hoe wijzer, hoe meer naturel. Maar een klein beetje.... daar voel ik me net wat zekerder door. Voor die meid van 18 komt het ook wel goed. Als ze een jaar of 25 verder is, haha.

AFZENDER: Vera | REACTIE GEPLAATST: 20-03-2016

Natuurlijk

Zonde inderdaad. Ietsje make up prima maar liefst zo natuurlijk mogelijk... Misschien allemaal onzekerheid?

AFZENDER: Jor | REACTIE GEPLAATST: 20-03-2016