Voor uw dagelijkse Thom-shots verwijs ik u gaarne naar mijn Facebook.

THOM ARISMAN

BLOG

22-03-2016

1000. Brussel

De tv staat aan, ik zie de beelden uit Brussel. Ik hoor '13 doden op Zaventem', '30 doden in metrostations', 'een zelfmoordterrorist'. Ik denk aan Parijs, aan Place de la Republique waar ik onlangs was. Bij het monument liggen, hangen, staan foto's van de mensen die zijn omgekomen bij de aanslagen op 13 november. Jonge mensen, oude mensen, vrolijke mensen, ernstige mensen, gelovige mensen, ongelovige mensen. Onschuldige mensen.
   Binnenkort zal in Brussel ook zo'n gedenkplaats verrijzen. Met foto's van mensen die zomaar, zonder enige reden, om het leven zijn gebracht. Ze waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Het had iedereen kunnen zijn. Ik, jij, wij. Maar het waren zij. Hun dood was toeval. En volkomen zinloos. Dat is een dood meestal, zinloos, maar in dit geval heeft de dood geen enkel nut, geen enkele betekenis. De dood van deze mensen is volstrekt overbodig. Dat raakt mij het meest. En maakt mij moedeloos.
  De tv staat aan, ik zie de beelden uit Brussel. Ik wil ze niet zien, ik wil niet horen dat het aantal slachtoffers oploopt. Toch blijf ik kijken. Ik wil het antwoord weten op die ene vraag. Die ene vraag die niet beantwoord zal worden: waarom? 
   Mijn condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers.


 

 

Reacties bij dit bericht


Kop *

Reactie *

Afzender *

E-mailadres *


Kleine lichtpuntjes

Ik was, ondanks alle verdriet en verslagenheid, blij dat er een kleinere taxi was voorgereden dan besteld anders waren er nog meer onschuldige mensen gedood/gewond geraakt. Las ook net dat ze waarschijnlijk de 3e verdachte hebben gearresteerd. Straks even naar de persconferentie kijken.

AFZENDER: W. | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Je suis het zat

Godsdienst. Bron van een hoop ellende. Fucking domme verhaaltjes voor domme mensen. Sprookjes. Islam, Christendom, Hindoeisme, Jodendom, Satanisme, het maakt me niet uit, een pot nat. Het is de hoogste tijd voor de volgende mass exstinction. Uithuilen en opnieuw beginnen. Geef de kakkerlakken maar een kans, of de korstmossen, of wat dan ook, maar de primaten hebben het verbruid. Kans gehad, niet gegrepen. Jammer dan.
't Is gelukkig maar een seconde van de eeuwigheid.

AFZENDER: Floor | REACTIE GEPLAATST: 23-03-2016

Het zijn geen mensen.

Het zijn onmensen. Barbaren. Monsters.
Dat maakt het ook zo moeilijk om ze te bestrijden: ze geven niets om het leven. En dat van anderen.
Ik vrees dat we er voorlopig mee moeten leven. En dus op onze hoede moeten zijn.

AFZENDER: Thom | REACTIE GEPLAATST: 22-03-2016

uitbannen

Ik word er vooral weer zo kwaad om! Dit soort zielige/laffe lui die het niet willen begrijpen, gewoon (heel) slechte mensen zijn (geworden?), maximaal uitbannen. Ze vragen erom! Alles kapot maken is het enige wat ze kunnen.

AFZENDER: Jor | REACTIE GEPLAATST: 22-03-2016